Σπιτικό κινέζικο ρύζι...!

2013-08-18 22:30

Έχεις 10 λεπτά και χτεσινό ρύζι; Φτιάξε σπιτικό κινέζικο ρύζι! Θα χρειαστείτε, πέρα από την καλή σας διάθεση τα εξής (2-4 άτομα):

Ρύζι μπασμάτι χτεσινό από το ψυγείο (3-4 φλ.)

1 κολοκυθάκι

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

10-12 γαριδούλες

4-5κ.σ.σησαμέλαιο

πιπέρι καγιέν

κάρρυ

αλάτι

3κ.σ. soy sauce

1 αυγό

Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί τζιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το σκόρδο και τα ανακατευούμε καλά.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε με λαχανικά, ή και καλαμπόκι που πάει πολύ ωραία. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τις γαριδούλες βάζουμε αλατάκι, πιπέρι, κάρρυ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι κρύο από το ψυγείο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τη soy sauce και ανακατεύουμε ξανά. Μόλις δέσουν τα υλικά κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά τελευταία φορά! Έτοιμοι;;!

 

 

 

—————

Πίσω