Σοκολατένιος πειρασμός...μόλις 200 θερμίδες!

2013-10-01 10:34

Με αυτό το κέικ πειρασμό θέλουμε να σας ευχηθούμε καλό μήνα και να καλωσορίσουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα τώρα που χειμωνιάζει! Επειδή κάναμε τις κραιπάλες μας το σαββατοκύριακο και θέλουμε να προσέξουμε την υγεία μας και την σιλουέττα μας αλλά και να γευτούμε ακόμη μία λιχουδιά, φτιάξαμε κέικ σοκολάτα-μπανάνα των 200 θεμρίδων (στο τέλος της συνταγής έχει ανάλυση των διατροφικών στοιχείων). Για ένα ατομικό κέικ θα χρειαστείτε:

3 κ.σ. βρώμη

1 κ.γ. baking powder

1 ασπράδι αυγού (ή 1 κ.σ. γιαούρτι)

1/3 βανίλια

5-6 σταγόνες στέβια

1 κ.σ. κακάο σκόνη (κλασσικό κακάο χωρίς ζάχαρη, όχι τύπου hemo)

1/2 ώριμη μπανάνα

Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ και τα κάνουμε χυλό. Μετά για το ψήσιμο έχουμε 2 επιλογές. Αν είστε βιαστικοί, φούρνο μικροκυμμάτων σε μία κούπα χαμηλή, ή πύλινο (προσοχή, να μην ξεπερνάει τα 2/3 του σκεύους ο χυλός γιατί φουσκώνει!).Αν έχετε χρόνο και θέλετε πιο σκληρή κρούστα, 12-15 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο). Όταν ψηθεί το βγάζετε από το σκεύος, το βάζετε σε ένα πιάτο και ετοιμάζετε την σοκολατένια σος.

Για την σος θα χρειαστείτε:

1/2 ή 1 κ.σ. κακάο σκόνη (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να κάνετε)

λίγο γάλα ελαφρύ

1 κοφτό κ.γ. μέλι

Βάζετε το κακάκο σε ένα κυπελλάκι και ρίχνεται λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτετε και το μέλι και ανακατεύετε καλά.Αν θέλετε να είναι πιο γλυκό, βάζετε έξτρα μέλι, αν θέλετε πιο αραιό ή πηχτό παίζετε με τις αναλογίες κακάο-γάλα.

Διατροφικά στοιχεία:

200 θεμρίδες

32γρ.υδατάνθρακες (6 γρ. φυτικές ίνες - 7 γρ. σάκχαρα)

5 γρ. λίπος

8 γρ.πρωτείνη

 

                                                                        Καλή όρεξη!!!

 

—————

Πίσω