Μήλο...σάντουιτς! Όταν είχα μια λιχουδολιγούρα

2013-07-11 08:46

Πόσες φορές δεν έχεις σηκωθεί από απογευματινή σιέστα και ψάχνεις με μανία ότιδήποτε γλυκό υπάρχει μέσα στο σπίτι για να το καταβροχθίσεις; Και μετά που το βρίσκεις αυτό το απομεινάρι σοκολάτας - μπισκότου - μερέντας κοντοστέκεσαι και αναρωτιέσαι για δύο λεπτά, να το φάω; να μην το φάω; είχα πει να μαζευτω λίγο μετά τα χτεσινοβραδινά σουβλάκια κ.λ.π. Μέχρι βέβαια που το τρως...και μετά σε "τρώει"! Φτιάξαμε λοιπόν ένα σνακ - αντιπερισπασμό που δεν του λείπει τίποτα σε γεύση, είναι δροσερό και ικανοποιεί απόλυτα αυτές τις λιγούρες...Και ηδού το μήλο-σαντουιτς!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

ένα μήλο

ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

μέλι

κανέλα

γκρανόλα* (ή ότι τύπο τραγανών κορν-φλέικς προτιμάτε)

Παίρνουμε το μήλο μας και αφού το πλύνουμε καλά το κόβουμε παράλληλα με το έδαφος σε ροδέλες ότι πάχους θέλουμε (γύρω στα 3-4εκ. είναι καλά). Έπειτα παίρνουμε δύο ροδέλες και τις καθαρίζουμε στο κέντρο αφαιρόντας το κουκούτσι. Μπορείτε να αφαιρέσεται την φλούδα αν δεν σας αρέσει. Εμείς την κρατάμε γιατί είναι πλούσια σε αδιάλυτες ίνες και βιταμίνες! Παίρνουμε την μία ροδέλα και την αλοίφουμε με μία κουταλιά φυστικοβούτηρο ή ταχίνι με μέλι που υπάρχει στο εμπόριο. Αν χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο καλό θα ήταν να προτιμήσετε κάποιο χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά (στα βιολογικά μαγαζιά υπάρχουν). Αν χρησιμοποιήσετε ταχινάκι ελληνικό υπάρχει στο εμπόριο με μέλι που είναι και πιο παχύρευστο για να μην "τρέξει" από το μήλο. Αν βέβαια έχετε το κλασσικό σκέτο ταχίνι είναι μία χαρά, η γεύση είναι ίδια αφού βάλετε το μέλι σας απο πάνω. Έπειτα ρίχνετε τα τραγανά κορν φλέικς (από τύπου fitness μέχρι all bran και cluster's), να "κολλήσουν" στο ταχίνι ή το φυστικοβούτυρο και το μέλι. Εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει granola (*Μείγμα το οποίο αποτελείται από δημητριακά-συνήθως βρώμη, καστανή ζάχαρη ή μέλι, ξηρούς καρπούς,ή και καρύδα) που μας αρέσει πολύ!Πασπαλίζετε με κανέλα και είστε έτοιμοι για την λιχουδολιγούρα σας!

—————

Πίσω