Όταν η μπανάνα συνάντησε την τηγανίτα, το pancake και τη δίαιτα!

2013-07-10 11:29

Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, η πρώτη μας συνταγή είναι για τους λάτρεις του πρωινού! Φτιάξαμε λοιπόν banana pancake ή στην ελληνική version τηγανίτες μπανάνα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για ένα άτομο είναι τα εξής:

3κ.σ. βρώμη (τύπου κουάκερ)

μία μικρή μπανάνα

1 αυγό

baking powder (1κουταλάκι γεμάτο)

3κ.σ γάλα ελαφρύ (ότι είδους θες)

κανέλα

ξύσμα λεμονιού(προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι στέβια

1/3 βανίλια

αλάτι (προαιρετικά)

μέλι ή σιρόπι αγαύης

Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και το βάζουμε στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι). Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα υλικά. Τη μπανάνα μπορούμε να βάλουμε τη μίση μέσα στο μίγμα αφού την πολτοποιήσουμε ελαφρώς με ένα πιρουνάκι και την υπόλοιπη από πάνω. Το αυγό μπορεί να μπει ολόκληρο ή μόνο το ασπράδι για όσους προσέχουν τις θερμίδες, ενώ το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι είναι προαιρετικά. Αν βάλετε στο μίγμα σας μια πρέζα περίπου είναι καλά. Το γάλα μπορεί να είναι από αγελάδος, μέχρι σόγιας ή και ελαφριά κρέμα καρύδας αναλόγος τα γούστα σας και το budget. Ανακατέβουμε καλά το μίγμα (χωρίς το μέλι ή το σιρόπι αγαύης) και ή το ρίχνουμε όλο στο αντικολλητικό σαν ομελέτα και κάνουμε μία μεγάλη τηγανίτα ή με ένα κουτάλι κάνουμε πιο μικρές. Τις αφήνουμε 2 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη μεριά. Θέλουν 5 λεπτά max σε καυτό τηγάνι. Τις βγάζουμε με μια σπάτουλα, κόβουμε την μπανάνα που έχει μείνει από πάνω, βάζουμε κανελίτσα και μία κκουταλιά μέλι και bon apetit!

Υ.Γ. Να κλείσετε το μάτι της κουζινας!

 

 

 

—————

Πίσω