Μαύρη σοκολάτα με coji berries και σπόρους chia για super ενέργεια!

2013-08-28 15:11

Τρεις μπουκιές γεμάτες ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προσφέρει αυτή η σοκολάτα super food! Μαύρη σοκολάτα με coji berries και σπόρους chia! Για μία σοκολάτα περίπου 50 γραμμαρίων θα χρειαστείτε:

50 γρ. μαύρη σοκολάτα με την μέγιστη περιεκτικότητα σε κακάο που μπορείται να βρείτε (εμείς χρησιμοποιήσαμε με 80%)

2κ.γ. coji berries*

2κ.γ. σπόρους chia*

μία πρέζα κανέλα

μία πρέζα μοσχοκάρυδο

Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρι. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ένα κ.γ. coji berries, το 1/2 κ.γ. τους σπόρους chia, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Έπειτα έχουμε στρ΄ψσει λαδόκολλα και έχουμε ακουμπήσει πάνω το φορμάκι μας. Αν δεν έχετε φορμάκι για σχήμα χύστε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το παχύρευστο μείγμα στη λαδόκολλα. Αφού ρίξετε το μείγμα προσθέστε τα υπόλοιπα coji berries και τους σπόρους chia από πάνω για να φαίνονται. Αφήνεται τη σοκολάτα μας μέχρι να σκληρύνει στο ψυγείο! Λίγα λόγια για τα super food μας:

coji berries: Θεωρούται ως μια από τις πλουσιότερες φυσικές πηγές θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν βήτα-Καροτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 και Β2, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά και αμινοξέα. έχει περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι,έχει βιταμίνη E, η οποία σπανίζει σε φρούτα έχει 500 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.Μεταξύ άλλων, θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ενισχυτικό της μακροζωίας.

Σπόροι chia: Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και α-λινολενικό οξύ, καθώς επίσης και σε φυτικές ίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, αυξάνουν τα επίπεδα HDL (καλής χοληστερόλης), ενώ μειώνουν την LDL (κακή χοληστερόλη) και τα τριγλυκερίδια. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά των chia, τους δίνουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων πηγών ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Επίσης, οι «θαυματουργοί» αυτοί σπόροι έχουν 15 φορές περισσότερο μαγνήσιο από το μπρόκολο, τρεις φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι, έξι φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και δύο φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες.

—————

Πίσω