Cake in a jar!Όταν το γλυκό μπαίνει σε βαζάκι...

2013-07-16 14:58

Cake in a jar! Ότι πιο ζουμερό έχουμε φτιάξει και είμαστε περήφανοι! Είναι ελαφρύ για όσους προσέχουν αλλά και για όσους θέλουν κάτι γλυκό που να μην τους "φουσκώνει" μέσα στην ζέστη του καλοκαιριού. Το cake in a jar αποτελείται από τεσσερις στρώσεις υλικών οπότε θα τις πάρουμε μία μία.

  • Για την πρώτη στρώση που είναι το cake μας και μπαίνει στον πάτο του βαζακίου θα χρειαστείτε:

    2κ.σ κουάκερ

    1κ.σ. αλεύρι ολικής (ή απλό αν δεν έχετε)

    1 αυγό (ή το ασπράδι μόνο)

    1κ.γ. baking powder

    1/3 βανίλια

    μία πρέζα σόδα

    1/2 κ.γ. στέβια

    1κ.γ κανέλα

    2-3 κ.σ. γάλα ελαφρύ

Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα και έπειτα τα ρίχνεται σε ένα φορμάκι για cupcakes και τα      βάζετε στο φούρνο στους 200 για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει κ να γίνει σαν muffin. Όταν ετοιμαστεί το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

 

  • Για τη δεύτερη στρώση θα χρειαστείτε μία κουταλιά μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Εμεις χρησιμοποιήσαμε σπιτική μαρμελάδα φράουλα-ακτινίδιο.

 

  • Για την τρίτη στρώση θα χρειαστείτε:

    1/2 γιαούρτι ελαφρύ (100γρ.)

    2κ.γ. γάλα

    1/2κ.γ στέβια

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν μους, κρέμα

 

  • Για το τέλος, την τέταρτη στρώση θα χρειαστείτε ένα φρούτο της αρεσκείας (καλύτερα κάτι ζουμερό). Εμείς χρησιμοποιήσαμε ανανά.

Παίρνουμε το βαζάκι, ένα μέτριο και τοποθετούμε το cake στον πάτο αφού το κόψουμε στη μέση. Έπειτα παίρνουμε μία γενναία κουταλιά μαρμελάδα και την περιχύνουμε από πάνω απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Στη συνέχεια παίρνουμε την κρέμα γιουρτιού και κάνουμε το ίδιο. Στο τέλος, ψιλοκόβουμε το φρούτο και το βάζουμε από πάνω. Κλείνουμε το βαζάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.Εμείς το βάλαμε από το βράδυ και το δοκιμάσαμε για πρωινό! Τρομερό!

—————

Πίσω