Κρεμώδες ριζότο με γλυκιά κολοκύθα και γαρίδες...!

2014-02-20 10:55

Πιάτο για ιδιαίτερους ουρανίσκους...Πεντανόστιμο, κρεμώδες, λιώνει στο στόμα! Για δύο άτομα θα χρειαστούμε:

250-300 γρ. ρύζι καρολίνα

15 μεσαίες γαρίδες

1 κούπα γλυκιά κολοκύθα σε κομμάτια

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 πιπερια κίτρινη ή κόκκινη

3 κ.σ. λάδι

1 φλ. ζωμό κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

μία πρέζα μοσχοκάρυδο

Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο (250 βαθμούς) μέχρι να μαλακώσει. Την κόβουμε σε κύβους να είναι έτοιμη για το πιάτο μας. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε και την πιπεριά που την έχουμε κόψει σε κυβάκια επίσης. Έπειτα ρίχνουμε τις γαρίδες και το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και 1 φλ. νερό. Στην πορεία προσθέτουμε και άλλο νερό, όσο χρειάζεται για να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε αλατάκι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και χαμηλώνουμε τη φωριά. Κάθε τόσο ανακατευόυμε. Μόλις μαλακώσει το ρυζάκι μας και ρουφήξει τα νερά, απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Ανακατευόυμε για 1 λεπτό και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και έτοιμοι για σερβίρισμα!

—————

Πίσω