Γλώσσα παρ'ολίγον πλακί...!

2013-08-05 17:53

Τι καλύτερο από λίγο ψαράκι το καλοκαίρι;! Γλώσσα παρ'ολίγον πλακί φτιάξαμε και γλείφαμε τα δακτυλά μας...Εύκολο, σε ελαφριά βερσιόν, νόστιμο και οικονομικό πιάτο.Ότι πρέπει μετά το καλοκαιρινό μπανάκι, ή τι δουλειά για όσους έμειναν στην πολή! Για δύο άτομα θα χρειαστούμε τα εξής:

2 μεγάλα φιλέτα γλώσσας

1 κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες

3 κολοκυθάκια

1 σκελίδα σκόρδο

5 κ.σ λάδι

αλάτι

πιπέρι

γλυκιά πάπρικα

ρίγανη

βασιλικό

Παίρνουμε ένα μεγαλούτσικο ταψί και αρχίζουμε να κόβουμε μέσα τό κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια. Έπειτα κάνουμε το ίδιο με τις τομάτες και τα κολοκυθάκια. Έπειτα παίρνουμε τις γλώσσες μας, είτε από το ιχθυοπωλείο, είτε κατεψυγμένες που τις έχουμε ξεπαγώσει και τις τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι ανάμεσα στα λαχανικά. Αν τις σκεπάζουν και λίγο δεν μας πειράζει, ακόμη καλύτερα. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και το ψάρι, βάζουμε μπόλικη ρίγανη, λίγο βασιλικό, 1 φύλλο δάφνη και πασπαλίζουμε με την γλυκιά πάπρικα. Ρίχνουμε το λάδι και ανακατέβουμε ελαφρώς με τα χεράκια μας. Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ που πάει πολύ ωραία γιατί τραβάει το ζουμάκι από τα λαχανικά, ή με ρύζι!

—————

Πίσω