Κοτόπουλο στη σχάρα, μαριναρισμένο με χυμό πορτοκάλι!

2013-09-16 17:05

Όλοι αγαπάμε τα μπάρμπεκιου! Ήταν ώρα λοιπόν να φτιάξουμε κάτι στη σχάρα! Για αρχή δοκιμάσαμε το στήθος κοτόπουλο, αφού είναι το πιο ελαφρύ και με τα λιγότερα λιπαρά από τα κρέατα του μπάρμπεκιου. Κοτόπουλο στη σχάρα, μαριναρισμένο με πορτοκάλι λοιπόν! Για όσους έχουν σχάρα για μεσα στο σπίτι είναι επίσης ιδανική συνταγή. Εύκολα και γρήγορα λοιπόν θα χρειαστούμε:

2-3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

χυμό από δύο πορτοκάλια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

δενδρολίβανο

τσίλι(προαιρετικά)

Παίρνουμε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη μαρινάδα μας. Βάζουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο και ρίχνουμε το χυμό των φρέσκων πορτοκαλιών. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το σκόρδο μας και το "αλείφουμε" με τα χέρια μας στο κοτόπουλο. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο (και το τσίλι αν επιλέξουμε να βάλουμε) και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθεί το κοτόπουλό μας από τη μαρινάδα. Το αφήνουμε περίπου δύο ώρες στο ψυγείο (μπορούμε και παραπάνω). Άν ψήνεται με σχάρα για μεσα στο σπίτι ρυθμίστε τη θερμοκρασία για να ψήσετε κοτόπουλο - συνήθως στους 170-180- και ψήστε το για 25 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Με προσοχή το κοτόπουλο δεν πρέπει να είναι άψητο! Συνοδεύστε με σαλάτα, ρυζάκι ή πατάτες!

 

 

—————

Πίσω