Μέλι - κανέλα - γιαούρτι...τηγανίτες με γεύση Ελλάδα!

2013-09-03 10:11

Μία από τις πιο ωραίες στιγμές της ημέρας λαχταριστό πρωινό με αρωματικό καφεδάκι. Δεν χρειάζεται πολλά η ευτυχία...λίγο χρόνο να το απολαύσετε, λίγο μεράκι, ίσως καλή παρέα και καθόλου τύψεις! Φτιάξαμε για εσάς, για τα ήρεμα κυριακάτικα πρωινά (και όχι μόνο) πολύ υγιεινές και ελαφριές τηγανίτες μέλι - κανέλα - γιαούρτι! Λίγο γεύση Ελλάδα για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο! Για δύο μερίδες, περίπου δηλαδή 6 μεσαίες τηγανίτες θα χρειαστούμε τα εξης:

Για την τηγανίτα:

6 κ.σ. βρώμη

2 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ. baking powder

1 πρέζα μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

20 αμύγδαλα

2 ασπράδια αυγού ή ένα ολόκληρο

2-3 κ.σ. γάλα ελαφρύ

1/2 βανίλια

ξύσμα πορτοκαλιού

1κ.γ.μέλι

κανέλα

Για την κρέμα γιαούρτι:

4 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. γάλα ελαφρύ

3-4 σταγόνες στέβια

ξύσμα πορτοκαλιού

 

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το μείγμα για τις τιγανίτες! Βάζουμε στο μίξερ τις νιφάφες βρώμη και τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βλέπουμε αν το μείγμα μας είναι παχύρευστο και προσθέτουμε λίγο παραπάνω γάλα αν χρειαστεί. Έχουμε βάλει ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με 1/2 κ.γ. βούτυρο. Όταν ζεσταθεί παίρνουμε μεγάλες κουταλιές και σχηματίζουμε τις τηγανίτες στο τηγάνι. Υπολογίστε ότι κάθε μεγάλη κουταλιά είναι περίπου μία τηγανίτα. Τις αφήνουμε δύο λεπτά από την κάθε πλευρά και είναι έτοιμες.

Για την κρέμα γιαουρτιού παίρνουμε ένα μπολάκι και ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα. Δοκιμάζουμε και αν την θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε λίγο στέβια παραπάνω, ενά αν την θέλουμε πιο υγρή προσθέτουμε λίγο γάλα παραπάνω.

Παίρνουμε ένα πιάτο, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη, ή και τη μία δίπλα στην άλλη, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γιαουρτιού, μία κουταλιά μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα! Έτοιμοι για ένα λαχταριστό πρωινό!!!

 

 

 

—————

Πίσω