Πατατοσαλάτα η επίκαιρη...

2013-07-25 19:49

Τι πιο καλοκαιρινό από την λατρεμένη πατατοσαλάτα;;! Τέλειο συνοδευτικό, που στέκτεται αξιοπρεπώς και για κυρίως. Χορταστικό και παιχνιδιάρικο, αφού μπορείς να δημιουργήσεις χίλιους δυο συνδυασμούς. Εμείς φτιάξαμε πατατοσαλάτα με γιαούρτι και κρίταμο! Για δύο άτομα θα χρειαστούμε τα εξής:

2-3 μέτριες πατάτες

2κ.σ. κουταλιές γιαούρτι ελαφρύ

1κ.γ.μουστάρδα

1κ.σ. λάδι

6-7 ματσάκια κρίταμο (ανάλογα το γούστο σας)

πιπέρι

ρίγανη

αλάτι (προσεκτικά λόγω κριτάμου)

Πριν πούμε την συνταγή μας, δύο λογάκια για το κρίταμο. Πρόκειται για μικρό φυτό που φυτρώνει σε παραθαλάσσια και αμμουδερά μέρη. Τα φύλλα του έχουν ασπροπράσινο χρώμα, είναι λεία, επιμήκη και σαρκώδη.Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές του,περιέχει αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες, δηλαδή συστατικά ορεκτικά και τονωτικά.

Ξεκινάμε λοιπόν βράζοντας τις πατατούλες, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά μην λιώσουν. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λάδι και τέλος το κρίταμο από το βαζάκι(τουρσί), Εμείς το προμηθευτήκαμε από την ομάδα παραγωγώγων Παλαιόχωρας. Εξαιρετικό και μαζεμένο από κυρίες του τόπου. Επειδή είναι τουρσί είναι αλμυρό, όπως η κάππαρη. Οπότε προσοχή στο αλάτι.Μπορείτε να μην βάλετε και καθόλου. Προσθέτετε το πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύετε για να "αγκαλιάσει" το μείγμα τις πατάτες και τη βάζετε στο ψυγείο να την γευτείτε κρύα και καλοκαιρινη!

Υ.Γ.Όσοι δεν έχετε κρίταμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάππαρη.

—————

Πίσω