Ελαφρύ γιουβέτσι σολωμού..!

2013-11-22 16:53

Το κριθαράκι...αλλιώς! Μία πολύ νόστιμη ιδέα για να φτιάξετε εξαιρετικό γιουβετσάκι που μυρίζε θάλασσα. Για αυτό το ωραίο γιουβετσάκι σολωμού θα χρειαστείται:

1/2 πακέτο κριθαράκι μέτριο

1 καρτέλα καπνιστό σολωμό (περίπου 300γρ.)

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα

150γρ. pumaro

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο ή 1κ.γ. πολτό σκόρδου

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. κέτσαπ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας σε μία κατσαρόλα και αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε τον πολτό και το κριθαράκι και ανακατευόυμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει. Στη συνέχεια κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε επίσης στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2φλυτζάνια νεράκι και το pumaro. Θα έχουμε το νου μας στο φαγητό γιατί θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κέτσαπ και ανακατεύω καλά. Αφήνουμε γύρω στα 15-18 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το καπνιστό σολωμό σε κομμάτια και ανακατευόυμε.Κλείνουμε το καπάκι και σε 5 λεπτά το φαγάκι μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και καλή όρεξη!

—————

Πίσω