Ώρα για...σπανακόρυζο!

2013-07-10 15:57

Αγαπημένο φαγητό που θυμίζει μαμά...Πέρα από τις αναμνήσεις που μας έρχονται στο μυαλό αυτό το πιάτο είναι πολύ θρεπτικό και νόστιμο. Μπορεί να γίνει ελαφρύ και σούπερ υγιεινό με μικρές παραλλαγές!Μαγειρεύουμε λοιπόν σπανακόρυζο και θα χρειαστούμε για δύο άτομα τα εξής:

1 μεγαλο φλυτζάνι καστανό ρυζι (150γρ.)

σπανάκι

pumaro(125γρ.)

κρεμμύδι

1/2 φλυτζάνι λάδι

ζωμό λαχανικών (φρέσκο = 1φλ. ή σε κυβάκι= 1/2)

νερό

αλάτι

πιπέρι

Παίρνουμε την κατσαρόλα την βάζουμε στη φωτιά με το λάδι και τo κρεμμύδι και τα αφήνουμε να τσιγαρίσει ελαφρώς. Έπειτα αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει το σπανάκι μας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αυτό μέχρι να μαραθεί. Δεν έχουμε γράψει συγκεκριμένη ποσότητα γιατί αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Να θυμάστε μόνο ότι μαζεύει πολύ στην κατσαρόλα!Στη συνέχεια ρίχνουμε το καστανό ρύζι και ανακατεύουμε ελαφρώς.Προσθέτουμε περίπου δύο φλυτζάνια μεγάλα νερό και το pumaro. Καλό είναι να κοιτάτε κάθε τόσο το φαγάκι σας για να δείτε αν θέλει συμπλήρωμα νερού. Ο στόχος είναι να γίνει ζουμερό, όχι στεγνό, ούτε όμως να κάνει και μπάνιο στη σάλτσα.Αν έχετε φρέσκο ζωμό λαχανικών βάλτε ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι ζωμό. Αν πάλι έχετε τ κλασσικό κυβάκι τύπου knor, βάζετε κανονικά τα δύο ποτήρια νερό και πετάτε μέσα τ κυβάκι. Έπειτα αλατίζετε - με πσοσοχη - και αφήνεται να μαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε το πιπεράκι ανακατεύτε και σκεπάζεται την κατσαρόλα για λίγο αφού έχετε κλείσει το μάτι.

Συνοδεύουμε με λίγο φέτα ή ένα αυγό και το λαδερό σας είναι έτοιμο!

 

—————

Πίσω