Μανιτάρια γεμιστά με σπανακόρυζο και τόνο!

2014-03-10 15:05

Ποιός είπε ότι η νηστεία πρέπει να είναι βαρετή; Βάλτε φαντασία στη ζωή σας και στο φαγητό σας!Εμείς φτιάξαμε νοστιμότατα μανιτάρια γεμιστά με σπανακόρυζο και τόνο! Για τρία μεγάλα μανιτάρια θα χρειαστείτε:

3 μεγάλα μανιτάρια

2 φλυτζάνια σπανάκι

150 γρ. τόνος σε νερό

3-4 κ.σ. ρύζι basmati

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ντομάτα

λίγο άνιθο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. κέτσαπ

Βάζεται σε μία κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ρίξτε το σκόρδο και το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Μόλις μαλακώσει κόψτε σε κυβάκια την ντομάτα και ρίξτε την μέσα. Στη συνέχεια προσθέστε το ρυζάκι, τον άνιθο, τον τόνο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγάκι για 10-12 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το νερό. Παράλληλα έχετε "αδειάσει" τα μανιτάρια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατίζετε ελαφρώς τα μανιτάρια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζετε τα μανιτάρια και αν θέτε πασπαλίζετε με λίγο τυτί τριμμένο. Αφήνεται στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου και το φαγάκι σας είναι έτοιμο!

—————

Πίσω