Γλυκοπατάτα "έκπληξη" στο πύλινο...!

2014-03-04 17:37

Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το φαγάκι. Προσωπικά θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου. Πολύ νόστιμο, γρήγορο, εύκολο και όπως πάντα υγιεινό!

Για δύο μεσαίο πύλινα θα χρειαστείτε:

2 μέτριες γλυκοπατάτες

4 κουταλιές τυρί τριμμένο ελαφρύ που λιώνει

2 κ.σ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

2 φέτες γαλοπούλα

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Αρχικά ψήνετε τις γλυκοπατές στο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Γύρω στα 20 λεπτά δηλδαδή, ανάλογα το φούρνο. Μόλις μαλακώσουν τους αφαιρείτε τη φλούδα και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια σαν κύβους. Παίρνετε τη μία γλυκοπατάτα που έχετε κόψει και τη βάζετε στο πύλινο. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ρίχνετε μία κουταλιά κρέμα γάλακτος, τη μία φέτα γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια και τις δύο κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και από πάνω σπάτε προσεχτικά το΄αυγό. Το ίδιο επαναλαμβάνετε και στο δεύτερο πύλινο. Πασπαλίζετε τον αυγό με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τα βάζετε στο φούρνο που είχατε αφήσει αναμμένο για 5- 7 λεπτά περίπου. Θέλουμε να ψηθεί ίσα ίσα το αυγό για να παραμείνει μελάτος ο κρόκος και όταν τον "σπάσετε" να δέσει τέλεια με τα υπόλοιπα υλίκα.Έτοιμοι!

 

—————

Πίσω