Τορτίγια γεμιστή με σολωμό και μανιτάρια!

2013-09-09 13:45

Όταν το Μεξικό συνάντησε την Νορβηγία έγινε η τορτίγια γεμιστή με σολωμό και μανιτάρια! Θρεπτική συνταγή και πεντανόστιμη. Ιδανική για το σπίτι αλλά και για το δρόμο!Για δύο τορτίγιες θα χρειαστείται:

2 τορτίγιες κατά προτίμηση ολικής αλέσεως

1 φιλέτο σολωμού

1 κόκκινη πιπεριά

6-7 μανιτάρια φρέσκα μικρά λευκά

1/2 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.γ. σάλτσα γλυκό τσίλι (προαιρετικά)

 

Αρχικά ψήνουμε το σολωμό μας στο φούρνο ή στο αντικολλητικό, αφού τον έχουμε μαρινάρει. Παράλληλα παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Μόλις ετοιμαστούν (3-4 λεπτά) σβήνουμε το μάτι και ψιλοκόβουμε το φιλέτο σολωμού μέσα στο αντικολλητικό με τα λαχανικά. Ρίχνουμε μία κουταλιά γιούρτι και τη σάλτσα γλύκο τσίλι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατέψουμε παίρνουμε ένα κουτάλι και βάζουμε 3-4 κουταλιές μέσα στην τορτίγια. Την διπλώνουμε σαν καλτσόνε και την βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς! Έτοιμο να φαγωθεί ζεστό ή κρύο!

—————

Πίσω